V dneh, ko smo doma, si bo odpočila tudi naša Zemlja. Zanimivo, kako aktualno globalno proizvodno zatišje kaže lepe rezultate! V Benetkah vidijo modrino svojega morja, Indijci od daleč lahko zaradi čistega ozračja občudujejo Himalajo. Kitajska je svoje izpuste v ozračje znižala za 18 %, Evropa kar za 40–60 %.

A medtem ko z nestrpnostjo čakamo konec ukrepov za zajezitev virusa in s strahom pričakujemo gospodarsko krizo, niti ne pomislimo, da bomo stanje v okolju po vrnitvi v stare tire spet takoj poslabšali. In to kljub temu, da si že leta prizadevamo za omejevanje globalnega segrevanja.
Na Dan zemlje, ki letos poteka na temo podnebnih ukrepov, se vsaj za en dan lahko vprašamo, kako bomo po izhodu iz karantene poskušali poskrbeti za Zemljo, naš dom. Ali pa pomislimo na možnosti zelenih rešitev: posadimo drevo za senco, čistimo odpadno vodo, kjer za to ni poskrbljeno, predlagamo skupnosti vzpostavitev večnamenskih zelenih površin, spoštujemo naravna zavarovana območja.

Na Limnosu pripravljamo in izvajamo prav take projekte. Slonijo na vzpostavljanju in varovanju ekosistemov, upoštevanju naravnega ravnovesja in ponovne uporabe virov (vode in hranil).

Ekoremediacije, sonaravne rešitve. Zvesti smo jim že 26 let.

Vabimo vas, da sodelujete z nami pri skrbi za naš planet.